14. kviz gasilske mladine GZ Novo mesto

Posted on Posted in Tekmovanja

14. kviz gasilske mladine GZ Novo mesto

V soboto, 11.3.2017, sta se dve ekipi našega društva udeležili 14. kviza gasilske mladine GZ Novo mesto. Tekmovanje je letos potekalo na Osnovni šoli Drska v Novem mestu.

Društvo sta zastopali ekipi mladincev in pripravnikov. Obe ekipi sta v svojih kategorijah tekmovali v teoretičnemu znanju (gasilska znanja od 5 proti 0, drži ali ne drži, prva pomoč in požarna preventiva), gasilski spretnosti in navezavi vozlov. V kategoriji mladincev je letos tekmovalo največ ekip, kar 26, konkurenca je bila zato huda, predvsem pa bolj izkušena.  Naši mladinci, ki so se kviza letos udeležili prvič so s solidnimi časi praktičnih vaj, vendar nekaj napakami in dobrim znanjem na teoretičnem delu dosegli končno 16. mesto. Pripravnikom se, po lanskem prvem mestu, letos ni izšlo vse po načrtih in so v konkurenci šestih ekip zasedli nehvaležno 4 mesto.

To, da smo se letos domov vrnili brez pokalov nam daje voljo in motiviranost za naslednje leto, ko se bomo tekmovanja, še z več znanja in izkušnjami zagotovo spet udeležili.

Ekipama in mentorjema čestitamo za trud in čas, ki so ga namenili pripravi na tekmovanje ter želimo uspešen preostanek tekmovalnega leta.

Rezultati 14. kviza GZ Novo mesto