Danes

Kje smo danes…

Število članov
150
Moški
97
Ženske
53
Operativnih gasilcev
20

Prostovoljno gasilsko društvo Šmihel pri Žužemberku danes spada v 1. kategorijo gasilskih društev in je eno izmed 7 društev v okrajnem gasilskem poveljstvu Žužemberk. Danes šteje približno 140 članov in članic. Od tega je v  društvu 20 operativnih gasilcev, ki se redno udeležujejo organiziranih operativnih vaj ter skrbijo za vzdrževanje gasilskega premoženja.

dom

Velik poudarek dajemo področju animacije oziroma izobraževanja mladine, saj se le tako pridobi dober gasilski kader za kvalitetno nadaljnje delovanje društva.

Vsako leto se zabeležijo udeležbe na tekmovanjih OGP Žužemberk in GZ Novo mesto. Na tekmovanjih društvo zastopajo ekipe vseh generacij, od pionirjev, mladincev do članov in članic.

V društvu vozni park trenutno sestavljata dve vozili. Prvo je manjše gasilsko vozilo GV-1, ki je opremljeno z opremo za gašenje in reševanje ter prenosno motorno brizgalno. Leta 2014 pa smo od primorskega prostovoljnega gasilskega društva Pobegi-Čežarji kupili še vozilo TAM 110 z oznako GVGP-2, kar po tipizaciji pomeni večje gasilsko vozilo za gozdne požare. Več o opremi in vozilih lahko preberete na zavihku vozila.