GV-1

MANJŠE GASILSKO VOZILO

Karoserija: vozilo Renault Master, izdelano leta 1999 je po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije  opredeljeno kot manjše gasilsko vozilo GV-1 in je kot takšno napolnjeno z različno opremo za gašenje in reševanje ter s prenosno motorno brizgalno 8/8, ki je nameščena v nadgradnji. Posadka vozila je oddelek 1+8.


Nadgradnja: nadgradnja vozila je tipizirana kot GV-1, kar določa tudi osnovno opremo, ki jo takšno vozilo mora imeti. Prostor za opremo je v vozilu sicer razdeljen na dve izvlečni stranski steni in sredinsko izvlečno platformo za motorno brizgalno. Poleg motorne brizgalne se v vozilu nahaja še običajna oprema potrebna za gašenje in reševanje (cevi, ročniki, hidrantni nastavek, nosila, nahrbtnik za prvo pomoč) ter dva kompleta dihalne tehnike. Dodatno ima vozilo tudi dva kompleta vrvne tehnike za reševanje iz globin in višin. V vozilu najdemo tudi opremo za označevanje in usmerjanje ter ostali drobni inventar.


Namen: vozilo je namenjeno posredovanju na vseh vrstah intervencij. Služi tudi kot vozilo za prevoz moštva na razna izobraževanja in tekmovanja.