Praznovanje 90. letnice društva (1928 – 2018)

Posted on Posted in Obvestila

Praznovanje 90. letnice društva (1928 – 2018)

V soboto, 28. 7. 2018 smo gasilci prostovoljnega društva Šmihel pri Žužemberku  proslavljali 90. let obstoja.

Slavnostna parada se je začela ob 18.00 uri, kjer so se našim gasilcem pridružili tudi gasilci iz drugih prostovoljnih društev. Nadeljevalo se je s prireditvijo, ki jo je vodila Silva Pečjak. Prireditev so se udeležili tudi župan občine Žužemberk g. Franc Škufca, g. Tomaž Obštetar namestnik poveljnika OGP in g. Marjan Šmalc predstavnik GZNM.

Preden smo se zahvalili gasilcem za delovanje, nam je Silva na kratko predstavila zgodovino društva in opomnila, kaj vse smo kot majhno društvo dosegli v teh 90. letih.  Za popestritev prireditve  nam je na harmoniko zaigral Aleš  Rojc

Ker vemo, da se samo od sebe nič ne zgodi, smo se tisti dan spomnili na vse in se jim zahvalili. Najvišje priznanje, ki ga lahko prejme gasilec za delo na operativnem področju in ki ga lahko podeli le Gasilska  zveza Slovenije, je Gasilska plemenica. Najvišja priznanja, Gasilsko plemenico I. stopnje so prejeli Žarko Pirnat, Jože Zaletelj, Rafael Vidmar, Jože Pečjak, Jože Hrovat, Jože Struna, Jože Rojc.

Podelili smo tudi priznanja GZS I. in III. stopnje gasilcem za aktivno in zavzeto delo v društvu. Prejelo jih je kar 32 gasilcev.

Kljub vsej dobri volji, spodbudam in pridnim rokam pa vsi vemo, da večjih, vidnih premikov ni moč narediti brez evrov, brez materiala. In nič drugače ni bilo tokrat, ko smo postavljali letno kuhinjo. Hvaležni smo vsem, ki ste pomagali, vsak po svojih zmožnostih. Priznanja za delo in pomoč pri razvoju društva smo se zahvalili Peskokop Kepa d.o.o., Strešniki Golob d.o.o., Salon Delfin d.o.o., Gradbeništvo Miroslav Strnad s.p., Gostinstvo, prevozništvo in gradbena mehanizacija Simon Šercelj s.p., Avtoprevozništvo in TGM  Anton Perko s.p., Tomaž Fabjan in Kristijan Gruden.

Posebna priznanja so dobili tudi gasilci, ki so pomagali društvu na kakršen koli način in, da smo lahko uspešno pripravili slavnostno prireditev.

Zahvaljujemo se tudi donatorjem, da smo lahko izdali zbornik društva, ki so ga izdelovale Maša Koler, Urška Sadar in Silva Pečjak.

Po koncu prireditve smo gasilce postregli z toplim in okusnim golažem, ki sta ga pripravila Marjan Vidmar in Frenk Vidic. Nadaljevalo pa se je z veselico, kjer je igral ansambel Fantje izpod lisce